Каньє. Ілон. Трамп


 

 

Аккаунт республіканських членів комітету з питань судочинства Палати представників, яких очолює одіозний конгресмен Джім Джордан, ще у жовтні написав твіт: «Каньє. Ілон. Трамп».

Схоже цей твіт мав висвітити головних зірок Республіканської партії на той час.

Що відбулось з того часу?

Каньє Вест закликав зрозуміти нацистів і переконував Алекса Джонса, надягнувши дурнувату маску на голову, що це «євреї змусили усіх думати, що нацисти нічого хорошого не зробили». І стверджував, що євреї хочуть його вбити.

Ілон Маск лишається просто Ілоном Маском – сумасбродним міліардером та самозакоханним нарциссом, який бажає одного – уваги, уваги і ще раз уваги. Для цього Маск робить шоу і переконує усіх, що він не просто купив соціальну мережу, на якій хоче заробити грошей (в цьому немає нічого поганого), а став авангардом боротьби цивілізації за свободу слова проти…них. Маск переконує, що не багато, не мало – захищає Першу поправку Конституції, хоча факт в тому, що Перша поправка не стосується взаємовідносин між приватними кампаніями та громадянами, хоча раніше Демократи намагались переконати усіх в протилежному. Зараз намагається Маск з республіканцями. І звичайно його хочуть вбити. Хто? Вони…

Дональд Трамп взагалі закликає обмежити дію Конституції, бо «в нього вкрали вибори». Вкрали вибори, коли він був президентом, він призначав міністра юстиції та голову ФБР, які, як зараз виявилися, були «заколотниками». Так хто вкрав вибори у діючого президента, який призначив керівництво усього силового апарату? Вони…

Не дивно, що зараз твіт, з якого я почав, видалено.

Але стоп. А що власне трапилось, що навіть Джордан наказав своєму персоналу видалити твіт?

Каньє Вест зайшов занадто далеко? Але де межа? Каньє психічно хвора людина на яку легко мати вплив. Так само, як в свій час він казав усе, що йому казала Кендіс Оуенс, зараз він каже усе, що йому каже Нік Фуентес, зірка-блогер для ображених на життя підлітків, і безумовно в цьому винні євреї.

Республіканська партія стала домівкою для конспірологів, які повторюють усю ту маячню про «deep state», «глобалістів», відмивання коштів через Україну і про «всесвітню змову педофілів-сатаністів». В них навіть свої конгресмени типу Марджорі Тейлор Грін.

Каньє Вест говорить повну дурню, і думаю він має бути видалений з усіх можливих платформ і його контракти з великими кампаніями мають бути розірвані. Однак він все ще залишається в межах закону і тут, на відміну від Твіттера Маска, Перша поправка діє. В США вже майже стрлітня історія легального існування партій нацистів і вони можуть це робити. Тому Каньє Вест має право законно боротись за чистоту білої раси.

Але лишається питання, чому одна конспріологічна теорія краще за іншу? Які конспірологічні теорії здатна прийняти Республіканська партія, а які ні?

Невже перетнув межу Ілон Маск? Невже самозакоханий нарцис спробував перетворити Республіканську партію на свою особисту групу підтримки, а усі сенатори та конгресмени почали скакати навколо нього як дівчата в міні-спідницях перед футбольним матчем? Але хіба не це вже давно зробив інший багатий самодур, який займається нерухомістю?

І власне до самозакоханих магнатів. Чи перетнув межу Трамп? Республіканська партія була партією захисту Конституції проти демократів, яким часто вона заважала «втілити прогресивні зміни». Вудро Вільсон про це навіть книгу написав. Тому можна було б погодитись з тим, що Трамп перетнув межу, якби він не робив це вже давно. Відмінити результати виборів спираючись на конспірологічні теорії, брехню та маніпуляції – хіба це не «відмінити Конституцію»? Саме це вже два роки пропонує Трамп і усім це подобалось. Ну окрім більшості виборців, які дали копняка під зад усім трампівських кандидатам.

Але хто засуджував Трампа? Хто взагалі засудив Трампа зараз, після того, як він це сказав вже прямо, наче вже щоб і до Чарлі Кірка дійшло (не дійшло, не переймайтеся). Мітт Ромні?


Мітт Ромні поміркований республіканець, місце сенатора якого від дуже консервативної Юти настільки захищене, що навіть якщо він завтра заспіває в спідниці на Бродвеї «Happy Birthday, mr. President», він буде сенатором від Юти стільки, скільки захоче. Так само, як Мітт Ромні навряд вже колись буде кандидатом в президенти і думаю він це добре розуміє. Мітт Ромні аномалія політичного процесу. Тому Мітт Ромні може говорити що захоче, але це не є консенсусом, це є думка одного сенатора.

А консенсус в тому, щоб тихо видалити твіт і зробити вигляд, що нічого не відбулось. Республіканці люблять казати, що ліві ЗМІ не висвітлюють історії, які мають значення для нації. Наприклад як з лептопом Хантера Байдена.

Але що роблять праві ЗМІ? Fox News майже повністю проігнорував історію із закликом Трампа «скасувати Конституцію». Він витратив на історію трохи більше однієї хвилини. Це менше, ніж CNN витратив на історію з ноутбуком Байдена-молодшого.

Скільки б часу приділили праві канали, інфлюенсери і агресивні користувачі Твіттера, висвітлюючи як Обама запропонував «скасувати конституцію»? Ми знаємо відповідь – це були б дні, якби не тижні.

Республіканська партія, її важковаговики, мали б голосно і чітко сказати, що партія не є домівкою для конспірологів усіх мастей. Партія не є групою підтримки для самозакоханих міліардерів, що мають дефіцит уваги. Партія не може і не буде мати нічого спільного з тими, хто хоче відмінити Конституцію США заради свої особистих амбіцій та хворобливого Его.

А поки вони цього не зробили, твіт треба повернути на місце. Бо «Каньє. Ілон. Трамп» це те, в що перетворилась Республіканська партія. І як Каньє Весту, їй потрібне лікування.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Понимая культуру жертвы: интервью с Брэдли Кэмпбеллом и Джейсоном Мэннингом

Миф о шведской социалистической утопии

Энох Пауэлл и "Реки крови"