Вони їх зробили


 

Кевін Д .Вільямсон


Праві популісти підтримували кандидатів, яких ніхто б не обрав - якраз те, чого бажали Демократи.

Перша річ, яку доведеться пояснити пов'язаним з Трампом Республіканцям, перш ніж вони зможуть відійти від свого фіаско на проміжних виборах: чому їх зробили.

Епігони Трампа, такі як Стів Беннон та його поплічники, бачать себе тверезомислячими, цинічними та хитрими макіавелістами - ви все чули усі ці речі про "12-D шахи" та мислення на п'ять ходів наперед - але майже всі вони нездари. І як нездари скрізь та завжди, їх завжди роблять.

На проміжних виборах Демократи грали ризиково, вклавши 40 мільйонів доларів в кампанії найбільших психів на Республіканських праймеріз, сподіваючись просунути на загальні вибори божевільних та конспірологів. Ця стратегія базувалась на теорії, що цих лунатиків легше перемогти ніж якогось нудного любителя гольфу в краватці, який схоче говорити про інфляцію, а не про єврейські космічні лазери або венесуельске кібер-командос, яке керує нашими виборами. Це було цинічно, недемократично та аморально - загалом так, як би ви очікували від Стіва Беннона чи Руді Джуліані. 

За винятком того факту, що виграли Демократи.

У кожній великий гонці, де Демократи допомогли обратися Республіканцям, які були більш тупими та безвідповідальними ніж середньостатистичний Республіканець, підтримані Демократами Республіканці попали в катастрофу, гірше ніж була у Lynyrd Skynyrd. У Нью-Гемпширі Ден Болдак навіть не кинув Меггі Хассан рукавчику; підтриманий Трампом і профінансований Демократами лунатик Джон Гіббс виграв у нормі-республіканця Пітера Мейджера на праймеріз, а потім програв Демократці Хілларі Шолтен; у Пенсильванії конспіролог Даг Мастріано піднявся до рівня номінанта на пост губернатора на крилах Демократичної партії і ця гонка коштувала Республіканській партії не тільки місця губернатора, а настільки обтяжила решту виборчого квитка, що телевізійний шахрай Мехмет Оз програв місце в Сенаті хіпстеру-позеру з когнітивними вадами, який колись був мером міста, про яке ніхто ніколи не чув. Ця історія повторювалась десятки разів в різних виборчих гонках.

Мова має певну магію і в політиці, люди які не знають багато, як працюють вибори та уряд, часто хапаються за певне слово, яке, на їхню думку, є ключем для цього замка: роками мої малоосвічені ліві друзі лютували від "неолібералізма" або, в роки Джорджа Буша-молодшого, від "неоконів", ніколи не розуміючи, що ці терміни означають або яких людей чи інституції вони краще описують. Деякий правий сегмент теж підхопив цю тему і для них "неоконсерватори" стали означати: "єврей Республіканець, який мені не подобається".

Мене, як консервативного критика Трампа, онлайн-праві описували, як "контрольовану опозицію", один з конспірологічних термінів, які пов'язані з "false-flag операцією", яка дозволяє забезпечити моральний камуфляж отруті в троянському коні. Ідея "контрольованої опозиції", характерної риси політичного життя у фактично (чи формально) однопартійних державах, полягає в тому, що існує певна фракція, яка вдає себе опозицією правлячій партії, але насправді виконує свою функцію, займаючи певне місце в суспільному житті, яке в протилежному випадку зайняла б справжня опозиція, оперуючи, як невидима рука влади, через таємну симпатію до неї або через гроші та пільги. Полюсами цього світогляду є тупість та нечесність - котрі є дороговказними зірками трампізму в цілому - але зупиніться на хвильку, щоб оцінити поетичну справедливість, спостерігаючи за людьми, які найбільше скаржилися на "контрольовану опозицію", і які стали буквально справжньою контрольованою опозицією: кандидати Республіканці, яких фінансують корисливі Демократи виключно з метою не допустити до загальних виборів більш життєздатних кандидатів.

Найліпша здобич шахрая це тупі люди, які вважають себе розумними або розумні люди, які не є настільки розумними, як вони вважають. Праві популісти, які підтримали цих кандидатів, котрих фінансували Демократи, знали, що вони робили - це не було секретом чиї саме гроші вирішили долю цих праймеріз. Але вони погодилися з цією аферою, підтримавши людей, на яких Демократи витратили мільйони доларів. Це тому, що вони вірять у те, що вони дуже розумні: вони супер-розумні гросмейстери 12-D шахів, які на п'ять кроків попереду гамбіту Демократів, і в кінці кінців вони зроблять рішучий хід, який дозволить їм отримати вирішальну перемогу.

І їх зробили.

Оригінал The Dispatch

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Понимая культуру жертвы: интервью с Брэдли Кэмпбеллом и Джейсоном Мэннингом

Миф о шведской социалистической утопии

Энох Пауэлл и "Реки крови"